top of page

כלים לקידום שותפויות

בעמוד זה תוכלו לצפות בכלים המופיעים בתוך ערכת המהלכים.

ערך משולש

כלי לתיאום ציפיות בין שותפים. מה כל אחד מעוניין לתת ולקבל בשותפות? כיצד השותפות תבוא לידי ביטוי באופן מעשי? הכלי מסייע לחלץ את התוצאה הרצויה ואת הערך המוסף של השותפות.
*מתוך מהלך 2: חוברים לשותפות

המעגלים שלי

כלי לאיתור שותפים פוטנציאליים ברשות. הכלי מציג מגוון מעגלי השתייכות
בקהילה, מזמין חשיבה על שותפים אפשריים במעגלים השונים
ודירוג על פי חשיבות השתתפותם.
*מתוך מהלך 1: מקימים פורום

tt2.png

מה הסיפור שלנו?

כלי לכתיבת 'הסיפור הרשותי', אמצעי להתבוננות מערכתית רחבה על הצרכים, המשאבים והנכסים הייחודיים של הרשות. הכלי מתבסס על מודל SML- Self Management Learning,
הכולל 5 שאלות: מאיפה באתי? איפה אני עכשיו? לאן אני רוצה להגיע? איך אגיע לשם? איך אדע שהגעתי?
*מתוך מהלך 6: הסיפור הרשותי

tt10.png

קלפי חיבורים

קלפים המציגים סוגים שונים של חיבורים שקיימים בעולם, במטרה להגביר מודעות לסוגי חיבורים שונים, ובמיוחד לחיבורים שמצליחים לייצר שלם הגדול מסך חלקיו. אפשר לעורר בעזרתם שיח מעמיק בנושא חיבורים בין אנשים, בין רעיונות או בין תוכניות.
*מתוך מהלך 5: חיבורים

tt11.png

כלי למיפוי שותפים

מתוך כלל השותפים הפוטנציאליים ברשות, איזה הם המדויקים ביותר עבור משימת יצירת תפיסה חינוכית רשותית קוהרנטית? הכלי שלפניכם יעזור לכם לתעדף את השותפים על פי פרמטרים שונים
*מתוך מהלך 1: מקימים פורום

tt1.png

פאזל חוזקות הרשות

משחק פאזל שעל כל חלק שלו כתובה חוזקה של הרשות, והמשתתפים מחברים בין החוזקות ליצירת תמונה של מקורות הכוח שיוכלו להצמיח את החינך בעיר 
*מתוך מהלך 5: חיבורים

tt3.png

מסע השותפות שלנו

כלי ליצירת תיאום ציפיות בשותפות: מה נרצה לתת ומה נרצה לקבל? מה נרצה להוביל באמצעות השותפות? מה יהיה התפקיד של כל אחד ואחת מאיתנו בשותפות? ואיך נדע שהשותפות הצליחה?
*מתוך מהלך 2: חוברים לשותפות

tt9.png

כרטיסי מושגים

כרטיסים שעליהם מופיעות מילים כמו : שינוי, אוטונומיה, שותפות, וכדומה, במטרה לעורר שיח על המושגים ו/או על היבטים שקשורים אליהם. לכל מושג אפשר להתייחס באור חיובי או מנקודת מבט של קושי/בעיה.
*מתוך מהלך 3: אתגרי הרשות

tt6.png

קלפי אתגרים

קלפים המציגים באופן הומוריסטי אתגרים שונים שאנו עשויים לפגוש במסע השותפות: קונפליקטים, בעיות תקשורת, ועוד. הקלפים מזמינים דיון באופנים שבהם אנו מתמודדים עם אתגרים ויכולים לסייע באיתור פתרונות.
*מתוך מהלך 3: אתגרי הרשות

tt5.png

כלי למיפוי אתגרים

שאלון עצמי שעוזר לבחון מהם האתגרים שלנו, מהן דרכי ההתמודדות שלנו, אילו צרכים מניעים אותנו ומה הסיוע שלו אנו זקוקים בשותות, כדי לצלוח את האתגר.
*מתוך מהלך 3: אתגרי הרשות

tt8.png

מי כמוני?

פעילות משחקית שמתאימה לפתיחת מפגש, בה המשתתפים מסתובבים בחדר ומחפשים אנשים שדומים להם ושונים מהם.
*מתוך מהלך 5: חיבורים

tt1.png

מחוון לבחינת האפקטיביות של תוכניות חינוכיות ברשות

כלי לבניית מחוון שיבדוק באיזו מידה התוכניות החינוכיות הקיימות ברשות הן יעילות. המחוון מגדיר חמישה מדדי ביצוע לאפקטיביות של תוכנית ברשות, בהתאם לאתגרי הרשות שזיהינו. 
*מתוך מהלך 5: חיבורים

tt8.png

מקורות הכוח של הרשות

כלי למיפוי הערכים המובילים והנכסים העיקריים של הרשות. הכלי מזמין התבוננות על ההישגים והחוזקות של מערכת החינוך היישובית במטרה למנף אותם לטובת מימוש היעדים החינוכייים.
*מתוך מהלך 6: הסיפור הרשותי

tt3.png

הגדרת מטרה ויעדים

כלי המסייע להגדיר מטרת על ושלושה יעדים שנגזרים ממנה, באמצעות מודל SMART - יעדים ספציפיים, מדידים, ברי השגה, רלוונטיים ומוגדרים בזמן.
*מתוך מהלך 6: הסיפור הרשותי

tt8.png

אסופת ציטוטים

ציטוטים שנועדו לעורר שיח ולאוורר רגשות בנוגע לחוויית כתיבת תוכנית עבודה. אפשר לתלות את הציטוטים במרחב הלמידה או להשתמש בגירסה הוירטואלית.
*מתוך מהלך 7: תוכנית עבודה

tt2.png

משחק לוח "ציוני דרך"

משחק קבוצתי שמטרתו לייצר רעיונות לפעולות קונקרטיות שניתן לכלול בתוכנית פעולה. בכל תור, נשלוף קלף מהחפיסה ונשתמש בו כהשראה לסיעור מוחות על פעולות קונקרטיות.
*מתוך מהלך 7: תוכנית עבודה

tt8.png
bottom of page